Document Actions
logo museo napolibeniculturali
Muzeu Muzeu

Muzeu Kombëtar Etnografik i Krujës u përurua më 20 Nëntor 1989. Është një ndërtesë tradicionale e ndërtuar në mesin e shekullit të XVIII (1764) nga Ismail Pashë Toptani. Arkitektura e saj është orientale me koridor të mbyllur, tip kulle, dy katëshe me mure guri me gjerësi 60-80 cm. Në të gjenden piktura të stilit barok, dhe islamik, të cilat zbukurojnë dhomat kryesore të saj. Që në hyrje të saj bien ne sy harqet e portave me gur të gdhendur dhe rrugët e shtruara me kalldrëm. Në këtë banesë gjenden shumë elemente të traditës së zonës për mënyren e jetesës, veshjet, zakonet, etj.

Për më tepër

Seksionet Seksionet

Muzeu Kombëtar Etnografik i Krujës është një ndërtesë tradicionale dy katëshe me një oborr karakteristik në hyrje të tij. Në katin e parë ndodhen ambjentet ku punohej. Këtu njihesh me veglat tradicionale të bujkut për punimin e tokës, mekanizmat e blojës së drithit me dorë dhe me ujë, mekanizmat e pastrimit të grurit për hashure etj. Në katin e dytë ndodhen ambjentet ku banohej. Këtu bie në sy dhoma e grave ose e nuses ku dallohen objektet e pajës. Ekspozimi i armëve në dhomën e burrave tregon elemente të traditës. Në dhomën e ndenjes dallohet qoshku ku rrinin fëmijët, për të mos u ulur bashkë me të rriturit për të ngrënë.


Për më tepër
« Shkurt 2018 »
Di Mo Ma En Fr Sh
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri