Document Actions
logo museo napolibeniculturali
preview
Koridori i Katit të Parë

Në këtë ambjent janë të ekspozuara mjetet me të cilat shtypej gruri. Është ekspozuar parmenda, zgjedha, lesa (për punimin e tokës). Mjetet që përdoreshin për regjën e lëkurës dhe vendi i kasapit.

Shfaq

preview
Ambjenti i kovaçhanës, qeramikës, dhoma e bariut dhe vendi i bagëtive

Në këtë ambjent përpunohej hekuri, prodhoheshin objekte të ndryshme të qeramikës. Këtu qëndronin së bashku bagëtitë dhe lart ishte dhoma e bariut.

Shfaq

preview
Ambjenti i përpunimit të leshit të deles, mulliri i drithit

Në këtë ambjent përpunohej leshi ku me anën e mjeteve të ndryshme papërgatitej dhe prodhoheshin qeleshe dhe veshje të ndryshme. Po në këtë ambjent prodhohej edhe mielli. Me anën e mullirit që është ekspozuar këtu.

Shfaq

« Shkurt 2018 »
Di Mo Ma En Fr Sh
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri